Leuke kerst tips
kerst bezigheden
kerstboom
kerstboom versieren
kerstcadeaus
kerst verhuiskaarten
kerstdiner
kerstdrankjes
kersteten
kerstfeest
kerstgeschiedenis
kerstman
kerstmis
kerst voorbereiden
kersttips
kerstverhaal
leuke kerstplaatjes

Meer kerstcadeaus
leuke cadeautjes
kerstcadeau tips

Meer kerst tips
leuk kerstfeest
leuke kerstfeestjes
de leukste kerst tips
kerst tips
kerst paradijsje
leuke kerstkaarten
kerst feestartikelen
leuke kerst artikelen

Kerstplaatjes
kerst plaatjespret
kerstplaatjes
kerstplaatjesz
mooie kerstplaatjes
vintage kerstplaatjes
kerst plaatjes tips
leuke kerstplaatjes
kerstgedichten plaatjes
kerst tekstplaatjes
kerstplaatjes met tekst
Kerstversiering, leuke kerstversiering, mooie kerstversiering

Kerst versiering in en rondom het huis

Het mooist versierde Kerst huis is een huis met binnen en buiten veel kerst lichtjes en kaarsjes.

Maar zoals bij alles, geldt ook hier overdaad schaadt, laat het dus niet teveel worden.

Met subtiele accenten kun je de wonderbaarlijkste effecten creëren.

Hier vindt je leuke tips en trends voor een sprookjesachtig mooie kerst en Kersthuis. Hier tref je veel meer leuke kerst versiering tips aan.

Over kaarsen gesproken....

Benodigdheden:

kandelaars in verschillende hoogtes
spuitbus goud- of zilverkleurige lak
kaarsen in dezelfde kleur, maar van verschillende lengtes en diktes
Geef je oude kandelaars een tweede kans.

De kandelaars die je in de kelder en kasten vindt kun je nog éénmaal laten stralen in je interieur. Het is het mooist als de kandelaars van verschillend niveau zijn. Koop een spuitbuis zilver- of goudlak en spuit de kandelaars allemaal in dezelfde kleur. Het voordeel van spuitbussen is dat de lak zo droog is en de kandelaars dus gelijk te gebruiken zijn. Desgewenst kun je de kandelaars nog versieren met een stift in een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld in de kleur van je Kerstballen. Groepeer de kandelaars op één plaats met dezelfde kleur kaarsen in verschillende diktes en lengtes. Tip: leg kerstballen in verschillende groottes rond je creatie. je bent zo klaar en als de kaarsen branden, geeft het een oogverblindend effect !


Een mooie krans op tafel

Benodigdheden:

ijzerdraad op klosje (verkrijgbaar bij tuincentra) groen (conifeer) en droogbare bloemen kleine Kerstballetjes met ijzerdraad zilver- of goudkleurig plukdraad snoeischaar

Voor deze krans kunt u eigenlijk alles wat u leuk lijkt gebruiken. Koop een paar tak-ken groen en bloemen naar voorkeur. Het hoeft niet veel te zijn, want u gaat van elke tak kleine stukjes afknippen. U begint ermee elke tak groen volledig kaal te knippen in lengtes van ongeveer 8 tot 10 cm. Leg alles per soort op een stapeltje, zodat u als u het gaat verwerken een goed overzicht heeft. U begint door een samengesteld aantal takjes bij elkaar te binden met ijzerdraad. Al de volgende takjes en balletjes (of wat dan ook!) bindt u er dakpansgewijs op. Zorg dat er geen ijzerdraad te zien is en dat u uw werk plat houdt. Het is dus niet nodig om de krans helemaal rondom vol te krijgen! Als de krans op de gewenste grootte is, kunt u het begin en einde aan elkaar bevestigen. Nu kunt u de krans op tafel leggen met bijvoorbeeld in het midden een grote ronde kaars of een schaal met drijfkaarsjes. U kunt hem ook gebruiken als decoratie voor een schaal met hapjes die u op tafel zet tijdens een gezellig samenzijn met uw vrienden of familie!

Glas-in-lood theelichtjes

Benodigdheden:

glazen theelichtjes glasverf / loodverf zacht potlood wasbenzine

Ontvet de theelichtjes met wasbenzine. Teken daarna met een zacht potlood mooie figuren op de theeglaasjes. Als u tevreden bent met het patroon 'tekent' u deze na met de loodverf. Als dit gedroogd is, vult u de overgebleven vlakken in met verschillende kleuren glasverf. Laten drogen zoals is aangegeven op de verpakking. Nu kunt u de glaasjes in een groepje ergens op een tafeltje of op de vensterbank plaatsen met een waxinelichtje erin. Tegen een lichte muur geeft dit de meest mooie kleureffecten als het kaarsje brand!

home
© 1001kerst.nl - kerstversiering